
Nagerecht
Kruidige appelspeculaascrumble
4 personen
25 minuten
Wat is er nou lekkerder dan een lekker warm nagerecht? Deze kruidige appelspeculaascrumble smaakt zeker naar meer! Probeer het daarom snel zelf.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Maal in een vijzel de kruidnagel fijn en wrijf vervolgens de overige speculaaskruiden erdoor.
- Kneed een kruimelig deeg van de bloem, speculaaskruiden, boter, de helft van de suiker en het amandelschaafsel.
- Meng de appels met de rest van de suiker
- Verdeel ze over 4 kleine ovenvaste schaaltjes of schep ze in een ovenschaal.
- Verdeel het kruimeldeeg over de appels en bak de crumble in de oven in circa 30 minuten goudbruin.
- Laat even afkoelen en serveer de kruidige appelspeculaascrumble met een bolletje ijs.
- 75 gram bloem
- 40 gram boter
- 50 gram suiker
- 50 gram amandelschaafsel
- 500 gram friszure appels (geschild, in blokjes)
- 4 bollen vanille-ijs
- 1 kruidnagel
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 0.5 theelepel gemberpoeder (djahé)
- 1 mespunt nootmuskaatpoeder
- 0.5 theelepel witte peper