Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
kruidige pannenkoek
Hoofdgerecht

Kruidige pannenkoek met tomaat en salami

8 personen
25 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Deze kruidige pannenkoek met tomaat en salami ziet er niet alleen erg leuk uit, hij is ook nog eens onwijs lekker! Bekijk hieronder het recept. Meer inspiratie opdoen voor pannenkoeken? Klik dan hier!

Benodigdheden

  • 8 cocktailprikkers

Werkwijze voor kruidige pannenkoek

  1. Voeg de helft van de melk toe aan de pannenkoekmix en mix tot een glad beslag. Voeg al roerend de rest van de melk en de eieren toe.
  2. Meng de tomaat, salami en kruiden door het beslag en pureer met een staafmixer.
  3. Verhit een klontje boter in een koekenpan, schep een dunne laag beslag in de pan en bak tot de bovenkant bijna droog is. Keer de pannenkoek om en bak nog circa 1 minuut.
  4. Bestrijk de pannenkoeken aan één kant dun met pesto, rol ze op en snijd in rolletjes. Steek vast met een prikker.

Bereidingstip

Vervang de salami in dit recept door gebakken spekblokjes of hamreepjes.

Bestrijk de pannenkoek met een dun laagje pastasaus in plaats van pesto.

  • 800 milliliter melk
  • 1 pak pannenkoekmix
  • 2 eieren uit eigen streek
  • 5 tomaten (in blokjes, zonder zaadjes)
  • 100 gram salami (in stukjes) of 100 gram cervelaat (in stukjes)
  • 1 handje groene kruiden (fijngehakt)
  • boter
  • 1 potje rode pesto
hoofdgerechtkidspannenkoekenPasen

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?