Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Nagerecht, Taart & cake

Kruidnoot-mascarpone met karamel en Onze Trots jam

4 personen
10 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Wie zoet is krijgt lekkers! Zet tijdens Pakjesavond deze kruidnoot-mascarpone op tafel. Super snel én gemakkelijk te maken en een heerlijk zoete afsluiter van het diner.

Bereidingswijze

  1. Doe de verse slagroom samen met de mascarpone in een grote kom. Klop deze twee ingrediënten samen met een handmixer in een minuut of 4 tot een romige mousse. Dit duurt ongeveer net zo lang als dat je slagroom zou opkloppen.
  2. Voeg de suiker toe en mix nog even kort door. Schep de mascarpone-mousse in een spuitzak en leg in de koelkast tot gebruik. Tip: je kunt de mousse prima een dag van tevoren maken. Heb je geen spuitzak? Gebruik dan een diepvrieszakje.
  3. Halveer alle kruidnoten.
  4. Vul vervolgens de glaasjes: begin met een laagje mousse, vervolgens een laagje kruidnoten, dan een laagje jam. Verdeel over de jam een laagje mousse, een laagje kruidnoten en een laagje karamelsaus.
  5. Top het toetje af met een toef mascarponemousse en serveer met eventueel een chocolaatje of kruidnoot.

 

Tip: maak de glaasjes pas op vlak voor serveren, zodat de kruidnoten lekker knapperig blijven.

  • 200 gr mascarpone
  • 250 ml verse slagroom
  • 2 el suiker
  • 60 gr kruidnoten
  • 1 tl kaneel
  • 4 tl karamelsaus
  • 4 tl Onze Trots mango-ananas jam
sinterklaas

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?