
Nagerecht, Taart & cake
Kruidnoot-mascarpone met karamel en Onze Trots jam
4 personen
10 minuten
Wie zoet is krijgt lekkers! Zet tijdens Pakjesavond deze kruidnoot-mascarpone op tafel. Super snel én gemakkelijk te maken en een heerlijk zoete afsluiter van het diner.
Bereidingswijze
- Doe de verse slagroom samen met de mascarpone in een grote kom. Klop deze twee ingrediënten samen met een handmixer in een minuut of 4 tot een romige mousse. Dit duurt ongeveer net zo lang als dat je slagroom zou opkloppen.
- Voeg de suiker toe en mix nog even kort door. Schep de mascarpone-mousse in een spuitzak en leg in de koelkast tot gebruik. Tip: je kunt de mousse prima een dag van tevoren maken. Heb je geen spuitzak? Gebruik dan een diepvrieszakje.
- Halveer alle kruidnoten.
- Vul vervolgens de glaasjes: begin met een laagje mousse, vervolgens een laagje kruidnoten, dan een laagje jam. Verdeel over de jam een laagje mousse, een laagje kruidnoten en een laagje karamelsaus.
- Top het toetje af met een toef mascarponemousse en serveer met eventueel een chocolaatje of kruidnoot.
Tip: maak de glaasjes pas op vlak voor serveren, zodat de kruidnoten lekker knapperig blijven.
- 200 gr mascarpone
- 250 ml verse slagroom
- 2 el suiker
- 60 gr kruidnoten
- 1 tl kaneel
- 4 tl karamelsaus
- 4 tl Onze Trots mango-ananas jam