
Borrelhapje, Taart & cake
Kruidnoot rocky road
8 personen
135 minuten
Gek op chocolade? Dan is deze rocky road een echte aanrader! Kies jouw favoriete snoepgoed, zoals Sint-schuimpjes en pepernoten, en maak er een echte Sint-proof rocky road van.
Bereidingswijze
- Smelt de pure en witte chocolade au bain marie. Tip: Voor het leukste effect smelt je de chocolades apart waarna je ze kort door elkaar spatelt. Hierdoor krijg je een mooie marmering.
- Bedek een (cake)vorm of (oven)schaal (ong. 20 x 10 cm) met plastic folie of bakpapier, zodat je de rocky road er straks gemakkelijk uit krijgt.
- Haal de gesmolten chocolade van de pan met water en voeg de kruidnoten en Sint-schuimpjes toe. Roer goed door.
- Stort het chocoladebeslag in een (cake)vorm of schaal en strijk het beslag glad.
- Voeg eventueel nog wat extra Sint-schuimpjes en kruidnoten doe en druk in het beslag.
- Zet de rocky road minimaal twee uur in de koelkast om uit te harden.
- Haal de rocky road uit de vorm en hak voor het serveren in repen of blokjes.
- 200 gr pure chocolade
- 50 gr witte chocolade
- Kruidnoten
- Sint schuimpjes