
Taart & cake, Traktatie
Kruidnotentruffels
30 personen
80 minuten
Kruidnoten in een heel nieuw jasje. Een restje kruidnoten en kapotte speculaasjes zijn perfect voor deze truffels. Zo maak je echt alles tot op de laatste kruimel op.
Overige tijden
Bereidingswijze
- Meng de kruidnootkruimels met de sinaasappelrasp (houd wat achter voor de garnering), kaneel, roomkaas en boter. Rol balletjes van het mengsel en zet minimaal 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Doop de koude balletjes in de gesmolten chocolade. Leg op een met folie bekleed bord en zet terug in de koelkast om weer op te stijven. Bestrooi met sinaasappelrasp.
Bereidingstip
Een restje kruidnoten en kapotte speculaasjes zijn perfect voor deze kruidnotentruffels. Zo maak je echt alles tot op de laatste kruimel op. Deze truffels zijn trouwens ook heel lekker met andere koekjes, zoals kandijkoeken of haverkoekjes.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 95 kcal |
Koolhydraten | 9 g |
Eiwit | 1 g |
Vet Waarvan verzadigd |
6 g 4 g |
Vezels | 0 g |
Zout | 0,2 g |
- 200 gram kruidnoten (verkruimeld)
- 1 sinaasappel (rasp)
- 0.5 theelepel kaneelpoeder
- 100 gram roomkaas
- 75 gram zachte boter
- 200 gram pure chocolade of 200 gram melkchocolade