
Ontbijt, Taart & cake
Kwarkboltaart met exotisch fruit
6 personen
10 minuten
Deze kwarkboltaart met exotisch fruit is een simpel taartje maar zeker niet saai: fris én lekker! Een echte aanrader om te serveren met Pasen.
Ben je een echte fruit-liefhebber? Leg dan de bovenste helft dan met de bovenkant naar beneden op de onderste helft: zo heb je meer plaats om extra toeven slagroom te spuiten welke je kunt bedekken met nóg meer fruit!
Benodigdheden
- garde
- pollepel
Bereidingswijze voor kwarkboltaart
- Snijd je kwarkbol in 2 gelijke lagen.
- Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf en verdeel 3/4 over de onderste helft van de kwarkbol.
- Tik de granaatappelpitjes met een pollepel uit de granaatappel.
- Lepel de passievruchten leeg en trek de blaadjes van de physalis omhoog.
- Snijd de vijgen in vieren.
- Verdeel de helft van de druiven, de granaatappelpitjes en de passievrucht over de slagroom.
- Leg de bovenste helft van de kwarkbol er losjes op en spuit met de resterende slagroom een paar dikke toeven.
- Druk de physalis en de vijgen in de toeven en verdeel de rest van de druiven, de granaatappelpitjes en de passievrucht erover.
- Garneer met een paar blaadjes munt.
- 1 kwarkbol
- 250 ml slagroom
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1/2 granaatappel
- 2 passievruchten
- 8 physalis
- 2 verse vijgen
- 100 gram witte druiven, gehalveerd
- 100 gram blauwe druiven, gehalveerd
- paar blaadjes munt