
Hoofdgerecht
Lasagne met boerenkool en ham
4 personen
50 minuten
Met lasagne kun je eindeloos variëren! Maak bijvoorbeeld eens deze lasagna met boerenkool en ham uit de oven.
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Smelt de boter in een pan met dikke bodem en roer de bloem erdoor tot deze van de bodem loslaat.
- Giet de warme melk er beetje bij beetje bij en roer goed met een garde tot een gladde saus.
- Laat de saus al roerend een paar minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Laat de bechamelsaus afkoelen in een schaal.
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de knoflook toe en fruit nog een paar minuten mee.
- Voeg de boerenkool toe en roerbak enkele minuten tot de kool wat is geslonken. Breng op smaak met zout en peper. Roer de helft van de bechamelsaus erdoor.
- Bestrijk de bodem van een ovenschaal met een paar eetlepels bechamelsaus en leg hierop een laag lasagnebladen. Verdeel 1/3 van de boerenkool en 1/3 van de ham erover.
- Leg hierop weer een laag lasagnebladen en maak zo nog 2 lagen tot de boerenkool en ham op zijn. Druk steeds goed aan. Eindig met lasagnebladen en bestrijk met de laatste bechamelsaus.
- Bestrooi met de kaas en bak de lasagne onder in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
Smakelijk!
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 650 kcal |
Koolhydraten | 60 g |
Eiwit | 37 g |
Vet Waarvan verzadigd |
27 g 12 g |
- 20 gram boter
- 20 gram bloem
- 300 milliliter melk (warm)
- nootmuskaat
- 2 eetlepels olie
- 2 uien (gesnipperd)
- 4 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 500 gram boerenkool (panklaar)
- 250 gram lasagnebladen (pak)
- 250 gram rauwe hammen
- 100 gram belegen kaas (geraspt)