
Hoofdgerecht
Lasagne met gehakt en kaas-yoghurtsaus
4 personen
30 minuten
Met lasagne kun je eindeloos variëren! Maak bijvoorbeeld eens deze lasagna met gehakt en kaas-yoghurtsaus uit de oven.
Bereidingswijze
- Kook de lasagnebladen (circa 20 stuks) circa 3 minuten. Giet ze af en spoel af.
- Besprenkel met olijfolie en leg ze terug in de warme pan. Verhit een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui, knoflook en paprika 3-4 minuten.
- Voeg het gehakt en de rozemarijn toe en bak het gehakt rul. Blus af met de rode wijn en giet de tomatensaus erbij.
- Laat circa 10 minuten koken en iets verdampen. Voeg de laatste 5 minuten de doperwten toe.
- Meng voor de kaassaus de Parmezaanse kaas met de mozzarella, basilicum en yoghurt. Bouw de lasagne op in diepe borden: schep een beetje warme gehaktsaus in het bord.
- Leg daarop een lasagneblad, eventueel gehalveerd, met daarop gehaktsaus, een klein beetje kaassaus en weer een lasagneblad. Herhaal dit en eindig met een laag saus. Garneer met basilicum en rozemarijn.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 1175 kcal |
Koolhydraten | 116 g |
Eiwit | 62 g |
Vet Waarvan verzadigd |
48 g 21 g |
Vezels | 8 g |
Zout | 2,2 g |
- 500 gram lasagnebladen
- olijfolie
- 2 uien (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 2 rode paprika's (in blokjes, zonder zaadjes)
- 500 gram rundergehakt
- 0.5 eetlepel rozemarijn (gehakt) en rozemarijn (om te garneren)
- 75 milliliter rode wijn
- 700 milliliter gezeefde tomaten of 700 milliliter tomatensaus
- 250 gram diepvriesdoperwten
- 75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 125 gram mozzarella (in kleine stukjes)
- 0.5 bosje basilicum (fijngehakt) en
- basilicum (om te garneren)
- 200 milliliter Griekse yoghurt