
Hoofdgerecht
Lasagne met spinazie en romige pestosaus
4 personen
70 minuten
Heerlijke variant op de klassieke lasagne, met spinazie en een romige pestosaus.
Werkwijze
- Stoom de spinazie in porties een paar minuten tot deze licht geslonken is. Hak grof en laat goed uitlekken in een vergiet.
- Verhit intussen de olie in een hapjespan en roerbak hierin de vega (kip)stukjes een paar minuten. Giet de room erbij en breng aan de kook. Neem de pan van de warmtebron en houd apart.
- Bereid de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk en houd apart. Breng de spinazie op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de pesto door de romige vegastukjes. Bestrijk de bodem van de ovenschaal met een lepel bechamel.
- Bedek met lasagnevellen en vervolg met de helft van de spinazie. Leg hierop weer lasagnevellen en vervolg met de helft van de romige pestosaus.
- Herhaal deze stappen nog een keer en eindig met lasagnevellen. Bedek met de overige bechamelsaus en bestrooi met de kaas.
- Bak de lasagne in de oven in 30-40 minuten gaar en goudbruin. Schakel de oven uit en laat de lasagne nog 10 minuten rusten voor het aansnijden.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 985 kcal |
Koolhydraten | 79 g |
Eiwit | 53 g |
Vet Waarvan verzadigd |
48 g 17 g |
Vezels | 14 g |
Zout | 4,2 g |
- 900 gram spinazie (panklaar)
- 1 eetlepel olijfolie
- 350 gram vegetarische stukjes
- 200 milliliter kookroom
- 1 zakje mix voor bechamelsaus
- 250 milliliter melk
- nootmuskaat
- 1 bakje pesto (koelvers)
- 400 gram lasagnevellen (koelvers)
- 100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)