Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Pasen
  • Jan Linders
lasagnette met spinazie en geitenkaas
Hoofdgerecht

Lasagnette met spinazie en geitenkaas

4 personen
25 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Lasagne die snel klaar is, dat willen we allemaal toch? Gebruik je lasagnevellen eens op een andere manier en ga voor dit gerecht: lasagnette met spinazie en geitenkaas. Voor dit recept hoef je niet veel te snijden!

Bereidingswijze

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan.
  3. Fruit hierin de ui en de helft van de knoflook circa 2 minuten op een lage stand.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe, breng op smaak met zout en peper en laat even pruttelen.
  5. Pureer intussen met een staafmixer de basilicum, rest van de knoflook, de helft van de pijnboompitten en de overige olijfolie tot een basilicum-olie.
  6. Voeg eventueel een scheutje water toe.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Voeg de tomaatjes toe aan de tomatensaus en laat de spinazie in porties erin slinken.
  9. Snijd de lasagnebladen in de lengte in vieren en kook ze in circa 4 minuten beetgaar.
  10. Roer de lasagnette door de tomatensaus en breng op smaak met zout en peper.
  11. Verdeel de pasta over 4 borden en verkruimel de geitenkaas erover.
  12. Besprenkel de lasagnette met spinazie en geitenkaas met de basilicum-olie en bestrooi met de overige pijnboompitten.

Bereidingstip: bak de spinazie niet te lang mee, anders wordt de smaak wat bitter.

  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 30 gram basilicum
  • 250 gram cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
  • 400 gram spinazie (panklaar)
  • 250 gram lasagnebladen (koelvers)
  • 150 gram zachte geitenkaas
geitenkaaslasagnespinazievega-40

Ook interessant

Recepten

Sandwich van karakterbrood met gebakken ham en...

Recepten

Blini’s met rundercarpaccio en pesto-roomkaas

Recepten

6 frisse smoothiebowls

Recepten

Gevuld karakterbrood met parmaham en salieboter

Recepten

Tagliata van Limousin biefstuk met salsa verde

Recepten

Pickled eitjes met gerookte zalm en ontbijtspek

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-1.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-3.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-5.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-4.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-6.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?