
Hoofdgerecht
Lasagnette met worst en ricotta
2 personen
20 minuten
Een lasagnette is veel sneller klaar dan een normale lasagna en het is net zo lekker. Dit maakt het perfect voor een doordeweekse dag.
Bereidingswijze
- Snijd de lasagnebladen in de lengte in 4 linten. Kook de pasta in 4 minuten beetgaar en roer de linten los met een pollepel.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het worstvlees in circa 2 minuten goudbruin. Voeg de roerbakgroenten toe en bak 5 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe, breng op smaak met zout en peper en laat 5 minuten pruttelen.
- Roer de pastalinten door de saus. Verdeel de ricotta in kleine bergjes over de pan en bestrooi met de basilicum. Besprenkel naar smaak met extra olijfolie.
Bereidingstip
Snijd je koelverse lasagnebladen in brede linten dan krijg je lasagnette. Net iets handzamer dan lasagne en je hoeft er ook geen perfecte laagjes mee te maken. Snijd je de linten nog iets minder breed dan wordt het pappardelle en wanneer je ze nog smaller maakt tagliatelle, Allemaal dezelfde basis, allemaal net even anders! Niet qua smaak, maar wel in je mond. Kies dus zelf wat jouw favoriet is!
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 910 kcal |
Koolhydraten | 96 g |
Eiwit | 40 g |
Vet Waarvan verzadigd |
39 g 14 g |
Vezels | 11 g |
Zout | 1,8 g |
- 250 gram lasagnebladen (koelvers)
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 braadworsten (ontveld, naar keuze)
- 400 gram Italiaanse wokgroenten
- 1 blik tomatenblokjes
- 125 gram ricotta
- 2 takjes basilicum (grof gehakt)