
Lekker vers van dichtbij
De allerlekkerste producten uit Limburg, Brabant en Gelderland: dat zijn de streekproducten van Jan Linders. Bereid of verbouwd door lokale telers, boeren, en leveranciers die we door en door kennen, met oog voor hun product en omgeving. Want het beste vers halen we uit eigen streek! Het legt dan minder voedselkilometers af en dat is goed voor de versheid én het milieu. We vertellen er graag iets meer over en inspireren je graag met de lekkerste streekrecepten!
Groente en fruit
Oke, over onze asperges van aspergeteler Teboza in Helden hebben we al veel verteld. Laten we het nu daarom eens hebben over andere streekgroente van lokale boeren. Zo worden onze Elstar appels en Conference peren met liefde geteeld in het Limburgse Blitterswijck door teler Cremers. Je kunt rekenen op een goede kwaliteit want pas op het juiste moment, wanneer ze rijp zijn, worden de appels en peren geplukt. Cremers: “Samen met uiterste zorgzaamheid voor het product en liefde voor het vak blijft de ouderwetse smaak van onze appels en peren behouden.”
Vlees
Jan Linders kiest zo veel mogelijk voor vlees van runderen die grazen in de natuurgebieden van Limburg en Noord-Brabant. Het vlees komt van Limousin runderen die gehouden worden in onder meer de Peel en Maas, Meinweg, Roerdal, De Kempen en het Limburgse Heuvelland. Hier grazen ze in alle rust en ruimte en dat komt de kwaliteit van het vlees absoluut ten goede. Ook ons varkensvlees komt uit eigen streek!
Op zoek naar een lekker recept voor heerlijk rundvlees? Deze steak chimichurri kun je maken van Limousin biefstuk, entrecote of ribeye! Lekker met krieltjes en een frisse salade!
Brood
Iets waar je elke dag weer van geniet, daar besteden we bij Jan Linders extra veel aandacht aan. We houden van brood en onze bakkers in Kerkrade bakken ons Korengoud assortiment elke dag vers voor jou met veel passie voor het vak. Mooie, ambachtelijke broden en verrassende smaakvariaties die je alleen bij Jan Linders vindt, zoals ons vloerbrood. Dit is een traditioneel gebakken brood en dat proef je! Knapperig van buiten, luchtig van binnen. Onze bakkers leggen vers gekneed deeg rechtstreeks op de vloer van een gloeiend hete steenoven. Het vloerbrood schroeit razendsnel dicht, krijgt een heerlijk krokante korst en blijft van binnen extra luchtig. Jaar na jaar uitgeroepen tot het beste brood van Nederland! Naast heerlijk vers brood uit de streek, worden ook onze Korengoud en Onze Trots vlaaien geroemd als de beste van Nederland. Deze allerlekkerste vlaaien komen van onze bakker uit het Limburgse Sevenum!
De Korengoud vloerbroden kun je heerlijk beleggen met vleeswaren uit de streek of je kiest voor dit super lekkere sandwich-recept met geitenkaas, biet en rucola!