
Nagerecht, Taart & cake
Lemon curd-taartjes met meringue en vanille-ijs
4 personen
25 minuten
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Leg de plakjes bladerdeeg in de taartvormpjes en bak in de oven in 15 minuten goudbruin. Laat de bodempjes afkoelen en neem ze uit de vormpjes.
- Verwarm de citroenrasp en -sap met de boter en suiker in een steelpan op een lage stand tot de boter gesmolten is. Klop de eieren en eidooiers los in een kom.
- Giet het warme citroenmengsel uit de pan al roerend erbij in de kom en schenk dit mengsel weer terug in de pan.
- Breng al roerend op een lage stand aan de kook en blijf roeren tot het mengsel begint te binden en zo dik als yoghurt wordt. Zeef het mengsel boven een schaal en laat afgedekt afkoelen.
- Verdeel de lemon curd en cranberrysaus over de taartbodempjes en serveer met een bol vanille-ijs en de meringue of schuimkransjes.
Variatietip
Gebruik Heldro ijs uit eigen streek in dit recept!
Gemakstip
Nog sneller klaar? Gebruik dan kant-en-klare taartbodempjes voor dit recept.
Wijnadvies
Bij dit zoete en toch frisse dessert drink je een zoete en frisse Neirano Asti Spumante.
- 4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
- 1 citroen (rasp)
- 2 citroenen (sap)
- 100 gram boter
- 200 gram suiker
- 2 eieren
- 2 eidooiers
- 60 gram cranberrysaus
- 4 bollen vanille-ijs
- 100 gram witte schuimkransjes