
Lentesalade met groene asperges
Door Jan Linders
Proef de lente met deze salade boordevol groene asperges, radijsjes en veldsla.
Werkwijze
- Verwijder de onderkant van de asperges Blancheer de asperges circa 3 minuten en laat afkoelen in koud water. Verdeel de veldsla, appel, asperges en radijsjes over een grote schaal.
- Pureer met een staafmixer het vruchtvlees van de avocado met het limoensap, de yoghurt, basilicum en een scheut water tot een vloeibare dressing. Breng op smaak met zout en peper.
- Kook de eieren (half)zacht. Schenk eventueel de dressing naar smaak over de salade en serveer met een gehalveerd ei en extra blaadjes basilicum.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 215 kcal |
Koolhydraten | 10 g |
Eiwit | 10 g |
Vet Waarvan verzadigd |
14 g 3 g |
Vezels | 4 g |
Zout | 0,3 g |