Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders

Lentesalade met groene asperges

Door Jan Linders

Proef de lente met deze salade boordevol groene asperges, radijsjes en veldsla.

Werkwijze

  1. Verwijder de onderkant van de asperges Blancheer de asperges circa 3 minuten en laat afkoelen in koud water. Verdeel de veldsla, appel, asperges en radijsjes over een grote schaal.
  2. Pureer met een staafmixer het vruchtvlees van de avocado met het limoensap, de yoghurt, basilicum en een scheut water tot een vloeibare dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Kook de eieren (half)zacht. Schenk eventueel de dressing naar smaak over de salade en serveer met een gehalveerd ei en extra blaadjes basilicum.
Voedingswaarde p.p.
Energie 215 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
3 g
Vezels 4 g
Zout 0,3 g
aspergegroene aspergeslentemoederdagradijsveldsla

Ook interessant

Recepten

BBQ-bruschetta van karakterbrood

Recepten

Surf & turf spies van de BBQ

Recepten

Spareribs van de BBQ met venkel-coleslaw en een...

Recepten

3x BBQ-worst in een broodje

Recepten

Geroosterde paprikamix met entrecote en...

Recepten

Varkenshaas met pistachenootjes, asperges en...

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?