
Lunch, Voorgerecht
Lichtgebonden preisoep met een sesamkrokantje
4 personen
35 minuten
Bijzondere soep gemaakt van prei, afgemaakt met een sesamkrokantje én crème fraîche.
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd het filodeeg in 8 driehoekjes.
- Bestrijk met de gesmolten boter en leg de driehoekjes op elkaar zodat er 4 driehoekjes ontstaan.
- Leg op de bakplaat, bestrijk licht met eidooier en bestrooi met het sesamzaad en grof zeezout.
- Bak in de oven in circa 5 minuten krokant. Neem de krokantjes uit de oven en laat afkoelen.
- Houd wat preiringen apart om te garneren. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de rest van de prei, sjalot en knoflook circa 10 minuten.
- Voeg de bloem toe en roer door. Voeg vervolgens de bouillon en wijn toe en laat nog 10 minuten pruttelen.
- Neem de pan van de warmtebron en pureer de soep met een staafmixer glad. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel over 4 kommen, schep wat crème fraîche erop en serveer met een sesamkrokantje en preiringen.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 205 kcal |
Koolhydraten | 13 g |
Eiwit | 5 g |
Vet Waarvan verzadigd |
13 g 5 g |
Vezels | 2 g |
Zout | 2,3 g |
- 2 vellen filodeeg (ontdooid)
- 1 eetlepel boter (gesmolten)
- 1 eidooier (losgeklopt)
- 1 theelepel sesamzaad
- 2 preien (in ringen)
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 sjalotjes (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 eetlepel bloem
- 1 liter kippenbouillon
- 100 milliliter witte wijn
- 4 theelepels crème fraîche