Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders

Limburgse nonnevotten

Door Jan Linders

Op zoek naar een recept voor Limburgse nonnevotten? Carnaval gaat in Limburg traditioneel samen met het eten van nonnevotten. Deze specialiteit, vernoemd naar het achterwerk van een non, ziet eruit als een strik en heeft de vorm van een lus met een losse knoop.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de melk tot lauwwarm. Voeg de gist toe, roer door en laat 5 minuten staan.
  2. Schep de bloem in een ruime kom, maak een kuiltje in het midden en schenk de warme melk met gist erin. Voeg de basterdsuiker, boter en een snuf zout toe.
  3. Kneed met bloem bestrooide handen in circa 5 minuten tot een glad deeg. Maak een bal van het deeg en laat afgedekt circa 1 uur rijzen.
  4. Kneed het deeg nogmaals door en verdeel in 15 bolletjes. Rol elk bolletje uit tot circa 20 cm lang en leg een knoop erin. Laat de deegknopen nogmaals 30 minuten rijzen op de bakplaat.
  5. Verhit de frituurolie tot 175ÂșC. Frituur de nonnevotten in 5-7 minuten rondom goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Schep de fijne suiker op een bordje en wentel de warme Limburgse nonnevotten erdoor.
carnavallimburgssnacktraktatie

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?