
Hoofdgerecht
Limousin biefstuk met gegrilde komkommer en chimichurri
4 personen
30 minuten
Ga deze Kerst voor de klassieke smaak van biefstuk, bereid op een moderne wijze! Deze Limousin biefstuk serveer je met gegrilde komkommer en zelfgemaakte chimichurri. Een verrassende combinatie, bomvol smaak!
Bereidingswijze
- Haal de biefstukken uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
- Maak de rode peper schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in fijne stukken.
- Doe de knoflook, peterselie, koriander, munt, oregano en azijn in een keukenmachine en mix tot de kruiden fijn zijn. Zet de chimichurri apart.
- Schil en snijd de knolselderij in blokjes. Doe deze met de slagroom in een pan en kook gaar op laag vuur. Pureer in een keukenmachine en breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm een pan met een scheut olie en een klontje roomboter op hoog vuur. Dep de biefstukken droog en breng op smaak met zout. Bak ze aan beide kanten in circa 5 min. mooi bruin en beweeg de biefstukken regelmatig.
Tip: Afhankelijk van de dikte van de biefstukken is de baktijd voor een rosé biefstuk 2 ½ min. aan elke kant. 3 min. is rood, 5 min. is rosé en 7 min. is doorbakken. - Laat het vlees na het bakken nog even rusten door de stukken in aluminiumfolie te wikkelen en 2 min. te laten staan.
- Verhit een grillpan op hoog vuur en snijd de komkommers in dikke repen. Smeer ze in met wat olie en grill ze om en om kort in de grillpan totdat er grillstreepjes ontstaan.
- Serveer de gebakken biefstuk met de gegrilde komkommer, knolselderijpuree, chimichurri en maak af met fijn gesneden rode peper en bieslook.
Serveertip: ook lekker met aardappelkroketjes!
- 4 Limousin biefstukken uit eigen streek
- 2 komkommers uit eigen streek
- olijfolie
- 1 knolselderij
- 400 ml slagroom
- peper en zout
- voor de chimichurri:
- peterselie, koriander, munt en oregano
- 25 ml rode wijn azijn
- 100 ml olijfolie
- ½ teentje knoflook
- 1 sjalot
- ½ rode peper