
Hoofdgerecht
Linguine met courgette, zalm en citroen
4 personen
25 minuten
Een klassiek pastagerecht met gegarandeerd succes! Linguine met courgette uit eigen streek, gerookte zalm en een lekker friszure smaak door de citroen.
Werkwijze
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook circa 1 minuut op een lage stand. Giet de slagroom erbij en kook circa 5 minuten op middelhoge stand.
- Voeg citroensap en -rasp toe en breng op smaak met zout en peper. Voeg vervolgens de gerookte zalm, courgettelinten en dille toe.
- Warm 3 minuten door en meng de pasta door de saus. Schep de rucola erdoor en serveer direct.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 670 kcal |
Koolhydraten | 60 g |
Eiwit | 24 g |
Vet Waarvan verzadigd |
37 g 17 g |
- 300 gram linguine of
- 300 gram spaghetti
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 250 milliliter slagroom
- 1 citroen (rasp en sap)
- 200 gram gerookte zalmsnippers
- 1 courgette (in dunne lange slierten)
- 1 handje dille (fijngehakt)
- 75 gram rucola