
Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Salades
Linzensalade met geitenkaas
4 personen
25 minuten
Deze linzensalade met geitenkaas en frambozen vinaigrette is lekker als voorgerecht, lunch of bijgerecht. Kenmerk van een Franse vinaigrette is dat er altijd een zuurtje in zit, net als de frambozen vinaigrette in deze salade!
Bereidingswijze
- Kook de linzen beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking of giet linzen uit blik af en laat ze uitlekken.
- Boor de klokhuizen uit de appels en snijd ze met schil in dunne plakjes.
- Klop de ingrediënten voor de vinaigrette met 4 eetlepels olijfolie door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de linzen, appel en sjalot door elkaar met de helft van de vinaigrette.
- Meng de rest van de vinaigrette door de sla.
- Verdeel de sla over borden en schep de linzensalade erop.
- Haal de plakjes geitenkaas door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel gemengd met de tijm.
- Bak de plakjes circa 1 minuut per kant in een scheutje olijfolie met boter.
- Verdeel de gebakken geitenkaas over de salade.
- Geniet van de linzensalade met geitenkaas en frambozen vinaigrette.
Tip: drink bij deze salade een Franse Jean Sablenay Touraine.
- 200 gram linzen
- 2 friszure appels
- 2 sjalotjes (gesnipperd)
- 75 gram gemengde eikenbladsla
- 12 plakjes zachte geitenkaas
- 75 gram bloem
- 2 eieren (losgeklopt)
- 75 gram paneermeel
- 1 theelepel gedroogde tijm
- olijfolie
- 25 gram boter
- voor de vinaigrette
- 2 eetlepels frambozenazijn
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel frambozen- of bosvruchten jam of