
Hoofdgerecht
Linzenschotel met paddenstoelen en worstjes
4 personen
25 minuten
Maak er een heerlijke hefst van met deze linzenschotel met paddenstoelen en worstjes. Super lekker en binnen 25 minuten al op tafel.
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie en bak hierin de worstjes in 3-4 minuten lichtbruin. Schep ze uit de pan.
- Bak de spekblokjes met de ui en knoflook 2-3 minuten in het bakvet. Blus af met de wijn en laat deze iets verdampen.
- Voeg de tomatenblokjes met sap, Provençaalse kruiden en kastanjechampignons toe en laat afgedekt circa 10 minuten stoven.
- Schep de linzen erdoor, leg de worstjes erop en verwarm zonder te koken. Breng op smaak met zout en peper.
- Meng de sla met de dressing. Serveer de linzenschotel met de salade en stokbrood.
Bereidingstip
Bestrooi het gerecht extra met verkruimelde geitenkaas of feta.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 885 kcal |
Koolhydraten | 75 g |
Eiwit | 40 g |
Vet Waarvan verzadigd |
42 g 14 g |
Vezels | 11 g |
Zout | 4,5 g |
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 saucijzen
- 200 gram gerookte spekblokjes
- 2 uien (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 100 milliliter rode wijn
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 eetlepel Provençaalse kruiden
- 250 gram kastanjechampignons (gehalveerd, schoongeveegd)
- 800 gram linzen (uitgelekt, blik)
- 150 gram gemengde bladsla
- honing-mosterddressing (kant-en-klaar)
- 1 stokbrood (in plakken)