
Hoofdgerecht
Linzenschotel met worstjes en paddenstoelen
4 personen
25 minuten
Fan van linzen? Dan moet je deze linzenschotel met worstjes en paddenstoelen zeker eens proberen! Een heerlijk gerecht dat ook nog eens makkelijk te maken is.
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie.
- Bak hierin de worstjes in 3-4 minuten lichtbruin. Schep ze uit de pan.
- Bak de spekblokjes met de ui en knoflook 2-3 minuten in het bakvet.
- Blus af met de wijn en laat deze iets verdampen.
- Voeg de tomatenblokjes met sap, Provençaalse kruiden en kastanjechampignons toe.
- Laat afgedekt circa 10 minuten stoven.
- Schep de linzen erdoor, leg de worstjes erop en verwarm zonder te koken.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Meng de sla met de dressing.
- Serveer de linzenschotel met worstjes en paddenstoelen met de salade en stokbrood.
- 2 eetlepels olijfolie
- 8 merguezworstjes of
- 4 braadworsten
- 200 gram gerookte spekblokjes
- 2 uien (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 100 milliliter rode wijn
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 eetlepel Provençaalse kruiden
- 250 gram kastanjechampignons (gehalveerd, schoongeveegd)
- 800 gram linzen (uitgelekt, blik)
- 150 gram gemengde bladsla
- honing-mosterddressing (kant-en-klaar)
- 1 stokbrood (in plakken)