
Taart & cake
Luxe appel-perentaartjes
4 personen
75 minuten
Probeer deze luxe appel-perentaartjes. Heerlijk om te maken met producten uit de streek!
Tip: Geef de taartjes een topping: klop 2 eiwitten met 1 eetlepel (poeder)suiker stijf in een vetvrije kom. Bestrooi de bovenkant van de taartjes met een beetje paneermeel en verdeel daarover bergjes eiwitschuim. Zet de taartjes nog 8-10 minuten in de warme oven of onder de ovengrill tot het schuim licht kleurt.
Voorbereiden
Meng voor het deeg de bloem, suiker, boter, eidooier en een snufje zout in een kom en kneed met een mixer met deeghaken of met de hand tot een glad deeg. Laat afgedekt circa 30 minuten rusten in de koelkast of maak het deeg een dag van tevoren.
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Wel de cranberry’s in de (lauwwarme) bessenlikeur.
- Maal voor de vulling de hazelnoten met de suiker. Voeg de maizena, het ei en 15 gram boter toe en meng goed. Zet dit mengsel (frangipane) apart.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Bekleed de taartvormpjes met het deeg en verdeel de frangipane erover. Leg de appel, peer en cranberry’s erop.
- Smelt de rest van de boter en strijk deze over het fruit. Bak de taartjes in het midden van de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
- Laat helemaal afkoelen en garneer met een quenelle van slagroom. Zoek elders op boodschappen.nl naar ‘kooktechniek: quenelles’ en zie hoe je dit doet.
- 100 gram bloem (gezeefd) en
- 2 eetlepels bloem (om te bestuiven)
- 30 gram suiker
- 50 gram boter (koud, in blokjes)
- 0.5 eidooier
- Voor de vulling:
- 2 eetlepels gedroogde cranberry's of
- 2 eetlepels rozijnen
- 2 eetlepels bessenlikeur of
- 2 eetlepels rode port of
- 2 eetlepels appelsap
- 75 gram blanke hazelnoten of
- 75 gram blanke amandelen
- 20 gram suiker
- 0.5 eetlepel maizena
- 0.5 ei (losgeklopt
- 50 gram boter
- 1 grote appel (geschild, in blokjes)
- 1 peer (geschild, in blokjes)
- 250 milliliter slagroom (stijfgeklopt)