
Bijgerecht, Ontbijt
Luxe roerei op broodhartjes
4 personen
30 minuten
Het is weer bijna Moederdag, haal al je kookkunsten uit de kast om voor je moeder een heerlijk ontbijt op bed te maken. Maak deze leuke broodhartjes voor de liefste mama van de wereld.
Met dit recept kun je eindeloos variëren met groente en kruiden die die je nog in huis hebt.
Wil je dit ontbijtje extra feestelijk maken? Meng dan voor je moeder wat versgeperst sinaasappelsap met een beetje prosecco en serveer dit in een mooi glas. Of maak een smoothie van yoghurt, banaan, bosvruchten en honing!
Benodigdheden
- Uitsteekvormpjes
- Koekenpan
Werkwijze
- Snijd met een mes of steek met een vormpje hartjes uit het brood. Verhit de ovengrill en gril de broodhartjes aan beide kanten goudbruin en knapperig.
- Klop intussen in een kom de eieren los met de melk. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit de boter in een koekenpan en laat de spinazie hierin slinken. Voeg de tomaatjes toe en warm kort mee. Giet het eimengsel in de pan, voeg de bieslook toe en bak de eieren al roerend.
- Neem de pan van de warmtebron als de eieren bijna helemaal gestold zijn (ze mogen hier en daar nog een beetje vloeibaar zijn).
- Bestrijk de broodhartjes met de kruidenkaas. Schep het roerei op de broodhartjes en leg een plakje gerookte zalm of ham erop.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 435 kcal |
Koolhydraten | 22 g |
Eiwit | 31 g |
Vet Waarvan verzadigd |
23 g 10 g |
- 8 sneeën volkorenbrood (zonder korst)
- 8 eieren
- 50 milliliter melk
- 2 eetlepels boter
- 400 gram spinazie (panklaar)
- 8 cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
- 1 handje bieslook (fijngesneden)
- 4 eetlepels kruidenkaas
- 100 gram gerookte zalm of
- 100 gram gekookte ham