
Bijgerecht
Kruidige maaltijdsalade van avocado & paprika
4 personen
10 minuten
Heerlijke maaltijdsalade met quinoa, paprika en kip. Geserveerd met een dressing van avocado en verse kruiden. Heerlijk voor in de lente!
Werkwijze
- Maal de avocado, limoensap, yoghurt, knoflook en olie in een keukenmachine tot een egaal mengsel.
- Voeg de munt, peterselie en basilicum toe en mix nogmaals kort.
- Breng op smaak met zout en peper en voeg eventueel extra olijfolie toe om de dressing wat dunner te maken.
- Kook de quinoa in 10 minuten gaar.
- Snij ondertussen de kipfilet in stukjes in bak gaar in een pan. Schep de kip uit de pan en laat afkoelen.
- Snij de paprika in reepjes en grill kort in dezelfde pan als de kip.
- Meng de avocadodressing door de quinoa en meng de kip en paprika erdoorheen en serveer.
Bereidingstip
Voeg gerookte makreel toe om er een echte maaltijd van te maken.
Serveertips
- Serveer de salade samen met veldsla.
- Gebruik verschillende kleuren paprika. Hierdoor krijg je een heel kleurrijke salade.
- De dressing is circa 1 week houdbaar in de koelkast in een schone, luchtdichte pot. Hierdoor kan je de dressing vaker gebruiken en ook bij andere gerechten serveren.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 575 kcal |
Koolhydraten | 9 g |
Eiwit | 6 g |
Vet Waarvan verzadigd |
55 g 9 g |
- 2 paprika's
- 200 gram kipfilet
- 200 gram quinoa
- 1 avocado (gehalveerd)
- 1 limoen (sap)
- 50 milliliter Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 15 milliliter olijfolie
- handje munt (grof gehakt)
- handje peterselie (grof gehakt)
- handje basilicum (grof gehakt)