
Omgekeerde manadarijncakejes
Door Jan Linders
Wist je dat mandarijnen vol vitamine C en vezels zitten? In dit recept maak je maximaal gebruik van de heerlijke smaak van de mandarijn door ook de schil te verwerken in de cakejes.
Maak deze cakejes tijdens een kinderfeestje extra feestelijk door er bijvoorbeeld gekleurde smarties aan toe te voegen! Bak je deze cakejes in papieren cakevormpjes? Zet deze dan in een muffin bakvorm, anders loopt het dunne beslag uit.
Liever glutenvrij? Maak er glutenvrije cakejes van door het griesmeel te vervangen voor 125 gram amandelmeel of maisgriesmeel.
Benodigdheden
- muffinvorm (ingevet)
- rasp
- mixer
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 160ºC.
- Rasp 1 theelepel van de mandarijnschil en pers 3 mandarijnen uit.
- Klop met een mixer 125 gram suiker met de zonnebloemolie en voeg één voor één de eieren toe.
- Voeg mandarijnrasp en 100 ml van het mandarijnsap toe en klop totdat het mengel schuimig is.
- Meng in een andere kom alle droge ingrediënten door elkaar. Voeg dit toe aan het oliemengsel, meng goed en houd even apart.
- Snijd de overige mandarijnen in plakjes en verwijder de schil van elk plakje.
- Vul de holtes van de muffinvorm met 1 theelepel suiker en bedek met een plakje mandarijn.
- Giet het zeer vloeibare beslag in de vormpjes en bak de cakejes in het midden van de oven in circa 25 minuten gaar.
- Laat iets afkoelen en wip de cakejes uit de vormpjes. Serveer ondersteboven met het plakje mandarijn erbovenop.
Smakelijk!
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 315 kcal |
Koolhydraten | 24 g |
Eiwit | 6 g |
Vet Waarvan verzadigd |
21 g 3 g |