
Hoofdgerecht, Lunch
Mango-quinoa bowl
4 personen
20 minuten
Bereidingswijze
- Houd een paar muntblaadjes apart voor de garnering. Pureer ½ mango met de rest van de munt, het limoensap, 5 eetlepels olijfolie en de tacokruiden. Houd apart.
- Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet zodra de quinoa gaar is de zwarte bonen erbij. Giet het kookvocht af en laat uitstomen.
- Verhit de rest van de olie en bak hierin de tofu op een hoge stand aan alle kanten goudbruin. Neem de pan van de warmtebron en giet de chilisaus erbij. Schep een paar keer om. Blancheer de peultjes.
- Meng de quinoa en bonen met de helft van de dressing en schep in kommen. Leg de peultjes, paprika, wortel, komkommer, avocado en rest van de mango en munt erop. Schep de tofu erbij en giet de rest van de mangodressing erover.
- 0.5 bosje munt en/of 0.5 bosje koriander
- 2 mango's (geschild, in reepjes)
- 2 limoenen (sap)
- 8 eetlepels olijfolie
- 1 zakje tacokruiden
- 250 gram quinoa
- 1 blik zwarte bonen (uitgelekt)
- 300 gram tofu (in blokjes)
- 4 eetlepels zoete chilisaus
- 200 gram peultjes (in reepjes)
- 2 paprika's (in reepjes)
- 1 wortel (in reepjes)
- 0.5 komkommer (in plakjes)
- 2 avocado's (in plakjes)