
Taart & cake
Mangotaartjes
4 personen
20 minuten
Dit kleurrijke taartje met mango is een verrukkelijke toevoeging voor bij de koffie of gewoon voor tussendoor!
Overige tijden
Voorbereiden
Mix de bloem met de suiker en een snuf zout in de keukenmachine. Voeg de boter geleidelijk toe tot een kruimelig deeg ontstaat. Voeg dan de eidooier en 2-3 eetlepels koud water toe en mix kort tot een gladde deegbal. Verpak in folie en laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Week voor de vulling de gelatine in koud water.
- Bestuif de taartvormpjes en het werkvlak met bloem. Rol het deeg uit tot een lap van 4 mm dik.
- Steek of snijd cirkels eruit die groot genoeg zijn om de vormpjes helemaal mee te bekleden. Snijd de randen netjes bij en prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Leg een cirkel bakpapier op de deegbodems en verdeel hier wat blindbakvulling over als steunvulling. Bak de bodempjes circa 20 minuten in de oven.
- Verwarm intussen voor de vulling het limoensap op een lage stand. Knijp de gelatine uit en los al roerend op in het sap.
- Pureer het vruchtvlees van de mango en klop de gelatine erdoorheen.
- Neem de steunvulling met het bakpapier uit de vormpjes en bak de taartbodems nog een paar minuten verder.
- Laat de bodempjes afkoelen, neem ze uit de vormpjes en leg op een schaal.
- Giet de mangovulling erin en laat afgedekt minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Garneer de taartjes met grof verkruimelde schuimpjes.
- 225 gram bloem en bloem (om te bestuiven)
- 50 gram suiker
- 150 gram boter (koud, in blokjes)
- 1 eidooier
- 2 blaadjes gelatine
- 1 limoen (sap)
- 1 mango
- evt. 4 witte schuimkransjes (verkruimeld)