
Hoofdgerecht
Mediterrane groentestoofpot
4 personen
45 minuten
Een heerlijk gerecht, boordevol groente van het seizoen. Geen fan van kikkererwten? Witte bonen zijn ook erg lekker in dit recept.
Werkwijze
- Verhit de olijfolie. Fruit hierin de ui en knoflook. Schep de overige groenten erdoor en bak ze even mee.
- Voeg de kruidenbouillon, rozijnen, kaneelpoeder, gemberpoeder, zout en peper toe en stoof afgedekt 20 minuten.
- Schep de kikkererwten erdoor en warm ze even mee.
- Serveer de groentestoofpot met grof bruinbrood.
Smakelijk!
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 uien (in parten)
- 2 teentjes knoflook
- 250 gram winterwortels (geschild, in plakjes)
- 1 rode paprika (in blokjes, zonder zaadjes)
- 500 gram pompoenen (geschild, in stukjes) of 500 gram courgettes (in stukjes)
- 150 milliliter kruidenbouillon
- 100 gram rozijnen
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
- 400 gram kikkererwten (uitgelekt, blik)