
Hoofdgerecht, Lunch
Meergranenrijstsalade met kip en sinaasappel
4 personen
20 minuten
Deze salade met rijst en kip kan altijd gegeten worden. Deze lekkere salade kan als hoofdgerecht functioneren maar ook als lunch en kan binnen 20 minuten helemaal klaar zijn.
Bereidingswijze
- Kook de rijst. Schep in een schaal en laat afkoelen.
- Schep de kip om met de kipkruiden, dragon en olie. Bak in een hete koekenpan in een paar minuten om en om gaar en bruin. Schep uit de pan en houd apart.
- Rooster de hazelnoten en pompoenpitten in een droge, hete koekenpan op een lage stand een paar minuten tot ze geuren. Laat afkoelen.
- Meng voor de dressing het sinaasappelsap, de azijn en room door elkaar. Klop geleidelijk de olie erdoor tot de dressing licht gebonden is en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de sinaasappels in stukken en schep ze met de kip in een saladekom goed door de rijst, noten en zaden. Meng voor het serveren de rucola erdoor en besprenkel met de dressing.
Bereidingstip
Neem de salade mee in een afgesloten bak en verpak de rucola en dressing apart
- 300 gram meergranenrijst
- 300 gram kipfilets (in repen)
- 1 eetlepel kipkruiden
- 1 theelepel gedroogde dragon of 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 eetlepel olijfolie
- 50 gram hazelnoten
- 50 gram pompoenpitten
- 3 sinaasappels (geschild)
- 200 gram rucola
- 3 eetlepels sinaasappelsap
- 2 eetlepels wittewijnazijn
- 2 eetlepels room
- 100 milliliter notenolie of
- 100 milliliter olie