Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Pasen
  • Jan Linders
Lunch, Voorgerecht

Meloencarpaccio met asperges en avocadosaus

4 personen
25 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Ga voor een vegetarische optie voor carpaccio. Maak hem van heerlijke zoete watermeloen, grill voor een extra bite de watermeloen ook nog even in de pan.

Vervang in dit recept de watermeloen ook eens door cantaloupe- of galiameloen.

Breid het gerecht uit met mozzarella.

Benodigdheden

  • Grillpan/barbecue
  • Staafmixer/stamper

Werkwijze

  1. Snijd de onderkant van de asperges en halveer ze in de lengte. Bestrijk ze met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  2. Verhit een grillpan en rooster hierin de asperges 3-4 minuten per kant. Keer ze om als ze loslaten van de pan, als de kern glazig is zijn ze klaar.
  3. Snijd de watermeloen in dunne plakken van ½ cm dik. Verwijder de schil en de pitten en verdeel de meloen over borden. Besprenkel met de helft van het citroensap.
  4. Pureer de ingrediënten voor de avocadosaus met de rest van het citroensap en breng op smaak met zout en peper. Schep de saus naast de meloen en leg de asperges erbij.
  5. Garneer de meloencarpaccio met basilicumblaadjes.

Wijnadvies

Dit gerecht vraagt om Green Grüner Veltliner.

Voedingswaarde p.p.
Energie 200 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
2 g
Vezels 4 g
Zout 0 g
  • 400 gram witte asperges (geschild)
  • olijfolie
  • 500 gram watermeloenen
  • 1 citroen (uitgeperst)
  • basilicum (om te garneren)
  • voor de saus
  • 1 avocado (geschild)
  • 1 teentje knoflook (gehalveerd)
  • 1 eetlepel platte peterselie (fijngehakt)
  • 1 scheutje melk
aspergeavocadocarpacciomeloenwatermeloen

Ook interessant

Recepten

Blini’s met rundercarpaccio en pesto-roomkaas

Recepten

Sandwich van karakterbrood met gebakken ham en...

Recepten

6 frisse smoothiebowls

Recepten

Gevuld karakterbrood met parmaham en salieboter

Recepten

Tagliata van Limousin biefstuk met salsa verde

Recepten

Pickled eitjes met gerookte zalm en ontbijtspek

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-1.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-3.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-5.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-4.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-6.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?