
Bijgerecht, Salades, Voorgerecht
Meloensalade met appel en tomaat
4 personen
30 minuten
De galiameloen komt oorspronkelijk uit Israël. Wanneer de meloen een lichte geur verspreidt en wanneer hij bij druk aan de onderkant van de bast iets meegeeft, is de meloen rijp. Een niet-rijpe meloen kan je beter niet in de koelkast leggen.
Hij bevat veel water, vitamine A en C en weinig calorieën en past daardoor goed in een calorie-arm voedingspatroon. Probeer dit recept met appel en tomaat eens!
Tips:
- Neem in plaats van walnoten pecannoten of cashewnoten.
- Meng eens 1 eetlepel sinaasappellikeur door de yoghurt.
Bereiden
- Verdeel het vruchtvlees van de meloen in balletjes of blokjes.
- Halveer de tomaten. Schil de komkommer en rasp deze grof.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en verdeel het vruchtvlees in kleine stukjes.
- Meng de meloen met de tomaat, appel en komkommer.
- Roer peper, zout, sinaasappelsap, honing en munt door de yoghurt. Schenk deze dressing over de salade.
- Garneer met grof gehakte of gehalveerde walnoten en blaadjes munt.
Smakelijk!
- 1 galiameloen
- 200 gram cherry-/kerstomaten
- 1/2 komkommer
- 1 appel
- peper en zout
- 2 eetlepels sinaasappelsap
- 1 theelepel honing
- 2 eetlepels gehakte munt (vers of diepvries)
- 300 milliliter yoghurt
- 50 gram walnoten
- enkele blaadjes munt