
Hoofdgerecht
Mexicaanse bonenstoof
4 personen
20 minuten
Als je aan de Mexicaanse keuken denkt dan denk je vaak aan mais, bonen en chilipepers. In deze bonenstoof zitten kidneybonen én zwarte bonen. Lekker vezelrijk dus.
Wist je dat naast vezels, bonen ook veel eiwitten én vitamines bevatten? In deze vegetarische bonenstoof gebruiken we kidneybonen én zwarte bonen. Welke roerbakgroenten je wilt gebruiken is aan jou!
Werkwijze
- Verhit de olie en fruit hierin de knoflook, paprikapoeder en tomatenpuree 2-3 minuten.
- Voeg het gehakt toe en bak het rul.
- Schep de roerbakgroenten erdoor en roerbak 5 minuten.
- Voeg de bouillon, alle bonen en mais toe en stoof zachtjes 10 minuten.
- Schep enkele lepels zure room op het gerecht en bestrooi met de peterselie.
Buen provecho!
Tip: varieer lekker en maak dit gerecht ook eens met rundergehakt en vervang de roerbakgroenten door reepjes paprika en bak deze mee met het gehakt.
- 2 eetlepels arachideolie of 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 theelepel paprikapoeder of 1 theelepel chilipoeder
- 1 blikje tomatenpuree (à 70 g)
- 400 gram (vegetarisch) gehakt
- 400 gram roerbakgroenten
- 300 milliliter groentebouillon
- 1 blik kidneybonen (uitgelekt)
- 1 blik zwarte bonen (uitgelekt)
- 250 gram mais (uitgelekt, blik)
- 200 milliliter zure room of 200 milliliter Griekse yoghurt
- 2 eetlepels platte peterselie (gehakt)