
Mexicaanse groenteburger met limoenmayonaise
Een bakkersbroodje is de perfecte basis voor een heerlijk broodje hamburger. Kies jouw favoriete bakkersbroodje – wit, bruin of meergranen bijvoorbeeld – en grill ‘m kort op de BBQ. Daarmee wordt het broodje lekker knapperig en geeft het extra bite aan de hamburger. Zo serveer je dit voorjaar een heerlijke Mexicaanse groenteburger met limoenmayonaise!
Bereidingswijze
- Meng de mayonaise met het limoensap en een snuf peper.
- Meng de tomatenen mais en breng op smaak met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper.
- Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de groenteburgers op middelhoge stand. Neem uit de pan en bak de broodjes kort op de snijkanten.
- Snijd het vruchtvlees van de avocado in plakjes.
- Bestrijk de broodjes met de limoenmayonaise en beleg met een groenteburger, plakjes avocado, wat spinazie en de tomaten-maissalade.
Variatie- en combinatietip:
De Mexicaanse groenteburger is één van onze favorieten. Maar we hebben nog véél meer lekkere inspiratie voor je! Probeer eens een van de vier andere burgercombinaties. Allemaal watertanded lekker!
Hamburger met uienjam en spek: Klik hier voor het recept!
Hamburger met geitenkaas: Klik hier voor het recept!
Cheeseburger met seldereisalade: Klik hier voor het recept!
Visburger met mosterd-kruidenmayonaise: Klik hier voor het recept!
- 4 eetlepels mayonaise
- 0.5 limoen (sap)
- 3 tomaten (in blokjes)
- 1 blik mais (uitgelekt)
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 groenteburgers (naar keuze)
- 4 korengoud bakkers broodjes
- 2 avocado's
- • 100 gram spinazie (panklaar)