Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • December
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Mexicaanse stamppot-bowl

4 personen
30 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Heerlijke stamppot met een Mexicaanse twist, waardoor je het gevoel krijgt dat het weer zomer is.

Werkwijze

  1. Prik de zoete aardappels een paar keer in met een vork en gaar ze in circa 9 minuten in de magnetron.
  2. Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de uien met de cayennepeper 5 minuten op middelhoge stand.
  3. Voeg de bonen en paprika toe en bak circa 5 minuten.
  4. Neem de pan van de warmtebron, voeg het limoensap toe en roer goed door.
  5. Verhit in een andere pan de rest van de olie en bak hierin de mais en rookworst circa 5 minuten op een hoge stand.
  6. Pel of schil de zoete aardappels en stamp ze fijn met de koriander en crème fraîche. Roer de limoenrasp en bieslook erdoor.
  7. Verdeel de stamppot, het bonenmengsel en het rookworstmengsel in stroken over 4 kommen.
  • 2 grote zoete aardappels
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 0.5 theelepel cayennepeper
  • 1 blik zwarte bonen (uitgelekt)
  • 2 paprika's (in blokjes)
  • 1 limoen (rasp en sap)
  • 1 blik mais (uitgelekt)
  • 1 vegetarische rookworst
  • 1 bosje koriander (fijngehakt)
  • 150 milliliter crème fraîche
  • 3 eetlepels bieslook (fijngehakt)
bowlherfstMexicaansMexicaanse stamppot-bowlstamppotzoete aardappel

Ook interessant

Recepten

Kip met gepofte knoflook en citroen

Recepten

Gepaneerde zalm met pepersaus

Recepten

Zalmtompouce met botersaus

Recepten

Gegrilde biefstuk met fruitige bietensalade

Recepten

Biefstuk met rivierkreeftjes en rodewijnsaus

Recepten

Mediterrane kipstoof

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?