
Hoofdgerecht
Mexicaanse stamppot-bowl
4 personen
30 minuten
Heerlijke stamppot met een Mexicaanse twist, waardoor je het gevoel krijgt dat het weer zomer is.
Werkwijze
- Prik de zoete aardappels een paar keer in met een vork en gaar ze in circa 9 minuten in de magnetron.
- Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de uien met de cayennepeper 5 minuten op middelhoge stand.
- Voeg de bonen en paprika toe en bak circa 5 minuten.
- Neem de pan van de warmtebron, voeg het limoensap toe en roer goed door.
- Verhit in een andere pan de rest van de olie en bak hierin de mais en rookworst circa 5 minuten op een hoge stand.
- Pel of schil de zoete aardappels en stamp ze fijn met de koriander en crème fraîche. Roer de limoenrasp en bieslook erdoor.
- Verdeel de stamppot, het bonenmengsel en het rookworstmengsel in stroken over 4 kommen.
- 2 grote zoete aardappels
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 0.5 theelepel cayennepeper
- 1 blik zwarte bonen (uitgelekt)
- 2 paprika's (in blokjes)
- 1 limoen (rasp en sap)
- 1 blik mais (uitgelekt)
- 1 vegetarische rookworst
- 1 bosje koriander (fijngehakt)
- 150 milliliter crème fraîche
- 3 eetlepels bieslook (fijngehakt)