
Voorgerecht
Mexicaanse tomaten-paprikasoep met balletjes
4 personen
40 minuten
Deze Mexicaanse tomaten-paprikasoep is perfect voor de hele familie. De tomaten komen uit eigen streek en dat proef je! Probeer zelf eens deze goedgevulde soep.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de tomaten, paprika’s, uien en knoflook in een ovenschaal en besprenkel met 3 eetlepels olijfolie. Bestrooi met zout en peper en rooster de groenten 20-25 minuten in de oven tot ze zacht en een beetje bruin zijn.
- Meng intussen het gehakt met de Mexicaanse kruiden, eventueel extra zout en peper en paneermeel. Vorm er kleine balletjes van. Bak deze balletjes in de rest van de olie in circa 8 minuten gaar.
- Neem de groenten uit de oven en schep deze in een soeppan door de bouillon. Pureer de soep met een staafmixer, maar niet helemaal glad.
- Laat de soep iets inkoken tot de gewenste dikte en schep de gehaktballetjes en mais erdoor. Verwarm intussen de ovengrill.
- Leg de chips op een bakplaat en strooi de kaas erover. Zet de plaat niet te dicht onder de grill tot de kaas smelt.
- Bestrooi de Mexicaanse tomaten-paprikasoep met balletjes met de koriander en serveer met de nachochips.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 700 kcal |
Koolhydraten | 40 g |
Eiwit | 27 g |
Vet Waarvan verzadigd |
47 g 17 g |
Vezels | 8 g |
Zout | 2,6 g |
- 1 kilogram trostomaat (in grove stukken) uit eigen streek
- 3 rode puntpaprika’s (in grove stukken, zonder zaadjes)
- 2 uien (in halve ringen)
- 2 teentjes knoflook (in plakjes)
- 6 eetlepels olijfolie
- 300 gram rundergehakt
- 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
- 1 eetlepel paneermeel of
- 1 beschuit (verkruimeld)
- 600 milliliter groentebouillon of
- 600 milliliter vleesbouillon
- 125 gram mais
- 1 zak tortillachips naturel
- 100 gram cheddarkaas (geraspt) of
- 100 gram jongbelegen kaas (geraspt)
- 2 eetlepels koriander (fijngehakt)