
Hoofdgerecht
Mexicaanse traybake
4 personen
20 minuten
Super handig zo’n traybake! Deze traybake met witivs, kidneybonen en ontzettend veel lekkere groenten is met 20 minuutjes oven zo klaar!
Overige tijden
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Dep de vis droog en verdeel in 4 porties. Besprenkel met limoensap en bestrooi met zout en peper.
- Meng de tomaten met de bonen, paprika, wortel en courgette. Verdeel over een bakplaat.
- Meng de olijfolie met de paprikapoeder, komijnpoeder en peper en besprenkel het groentemengsel ermee. Bak 10 minuten in het midden van de oven.
- Leg de vis erop en bestrooi met de Mexicaanse kruiden.
- Rooster nog 12-15 minuten in de oven. Bestrooi met de koriander. Lekker met tortillachips en salsasaus.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 500 kcal |
Koolhydraten | 37 g |
Eiwit | 42 g |
Vet Waarvan verzadigd |
17 g 3 g |
Vezels | 16 g |
Zout | 1,4 g |
- 600 gram witvisfilets
- 1 limoen (sap)
- 6 trostomaten (in parten)
- 2 blikken zwarte bonen (afgespoeld, uitgelekt, à 400 g) of 2 blikken kidneybonen (afgespoeld, uitgelekt, à 400 g)
- 2 rode paprika's (in brede repen)
- 1 wortel (in schuine plakjes)
- 1 courgette (in plakjes)
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels gerookt paprikapoeder of 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels komijnpoeder (djinten)
- 0.5 theelepel Mexicaanse kruiden
- 2 eetlepels koriander (gehakt)