
Hoofdgerecht
Mie met soja-gemberzalm en broccoli
4 personen
25 minuten
Een Aziatisch hoogstandje! Deze mie met soja-gemberzalm en broccoli staat binnen een handomdraai op tafel en is daarnaast ook nog super lekker. Een gerecht voor jong en oud.
Bereiden
- Meng de sojasaus met de gember, knoflook, sinaasappelsap en sesamolie. Schep de zalm erdoor en laat circa 5 minuten staan.
- Bereid intussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoge stand en roerbak hierin de broccoli 4 minuten.
- Voeg vervolgens de zalm en marinade toe en bak nog 4 minuten. Serveer met de mie en bestrooi met de koriander en rode peper.
- Serveer de mie met soja-gemberzalm en broccoli op een mooi bord.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 575 kcal |
Koolhydraten | 51 g |
Eiwit | 37 g |
Vet Waarvan verzadigd |
23 g 4 g |
Vezels | 6 g |
Zout | 1,8 g |
- 4 eetlepels sojasaus
- 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 2 cm)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 100 milliliter sinaasappelsap
- 1 eetlepel sesamolie
- 4 zalmfilets (in blokjes)
- 250 gram mie
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 600 gram broccoli (in roosjes)
- 0.5 bosje koriander (fijngehakt)
- 1 rode peper (in ringetjes)