
Borrelhapje, Lunch, Voorgerecht
Mini-kaasquiches met geitenkaas en notensla
4 personen
20 minuten
Heerlijke mini quiches gevuld met geitenkaas en noten sla, erg lekker en super eenvoudig om te maken.
Benodigdheden
- 4 quichevormen (12 cm ø) of
- 4 ovenschaaltjes (12 cm ø)
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180°C. Rol de deeglapjes iets uit en leg ze in de vormpjes.
- Prik de deegbodems hier en daar in met een vork.
- Snijd de kaas in dunne plakjes of verkruimel de kaas en verdeel deze over de deegbodems.
- Meng de eieren met de zure room, mierikswortel, zout, peper en bieslook. Giet het eimengsel over de kaas.
- Bak de quiches in circa 20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
- Rooster intussen de walnoten in een droge hete koekenpan. Meng olijfolie, honing en citroensap.
- Serveer de quiches met een pluk rucola met walnoten en sprenkel de honingdressing erover.
Bereidingstip
Bak de quiches eens in circa 12 minuten in een combinatieoven op 400 Watt en 200°C.
Variatie
Vervang deeg voor hartige taart door bladerdeeg of croissantdeeg en mierikswortel door geraspte radijs of rettich.
- 4 plakken hartigetaartdeeg (diepvries)
- 200 gram zachte geitenkaas
- 4 eieren (geklutst)
- 200 milliliter zure room
- 1 eetlepel geraspte mierikswortel
- 1 eetlepel verse bieslook (gehakt) of
- 1 eetlepel verse peterselie (gehakt)
- 50 gram walnoten (gepeld)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel citroensap
- 75 gram rucola