
Hoofdgerecht
Mini-lasagne van gegrilde groenten
4 personen
40 minuten
Het jaar goed afsluiten? Met deze vegetarische mini-lasagne gaat dat zeker lukken. Gemaakt van gegrilde groenten en een bijpassende saus.
Werkwijze
Voorbereiden
- Smelt de boter voor de saus op een lage stand en voeg al roerend de bloem toe. Laat 1 minuut al roerend garen.
- Voeg de tijm en beetje bij beetje de bouillon toe en breng al roerend aan de kook. Kook zachtjes door tot de saus gebonden is. Roer de room erdoor en laat nog 1 minuut koken. Breng de saus op smaak met peper en nootmuskaat.
- Leg de aubergine op het werkvlak en bestrooi aan beide kanten met zout. Leg er een stuk keukenpapier op en bijvoorbeeld een plank om te verzwaren. Laat circa 20 minuten rusten.
- Verhit intussen een beetje van de olie in een grillpan en gril de courgette- en pompoenplakken om en om bruin en gaar. Veeg de aubergineplakken droog en gril ook deze om en om bruin. Voeg af en toe wat olie toe om de pan goed vet te houden. Houd de groenten warm in de oven op 60ºC. Zet tegelijkertijd eventueel de borden in de oven om voor te verwarmen.
Bereiden
- Warm de saus op. Schep op elk bord een lepel saus en maak mooie stapeltjes van de groenten met daartussen een beetje saus en een paar blaadjes spinazie.
- Eindig met een straaltje saus en garneer de mini-lasagne met tijm en in krullen geschaafde Parmezaanse kaas.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 280 kcal |
Koolhydraten | 11 g |
Eiwit | 9 g |
Vet Waarvan verzadigd |
22 g 9 g |
- 1 aubergine (in dunne plakken)
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 courgette (in dunne plakken)
- 200 gram pompoenen (geschild, in plakken)
- 1 handje spinazie of 1 handje rucola
- 20 gram boter
- 20 gram bloem
- 1 theelepel tijm
- 100 milliliter groentebouillon (heet, van tablet)
- 50 milliliter slagroom
- nootmuskaat
- 50 gram Parmezaanse kaas (in krullen geschaafd)