
Borrelhapje, Voorgerecht
Mini-paddenstoelenquiches met truffelolie
4 personen
50 minuten
Door deze combinatie van paddenstoelen en truffelolie loopt het water je in de mond. Serveer deze mini-paddenstoelenquiches als voorgerecht of als borrelhapje tijdens de jaarwisseling.
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 190ºC. Snijd een cirkel uit de plakjes bladerdeeg zodat ze in de holtes van de mffinvorm passen. Prik met een vork in het deeg. Leg steeds een velletje bakpapier erop en giet de blindbakvulling erin. Bak de bladerdeegbakjes circa 10 minuten in de oven. Verwijder het bakpapier met de steunvulling en bak nog 5 minuten verder. Laat afkoelen in de vorm.
- Verhit intussen de boter en bak hierin de paddenstoelen, knoflook en rozemarijn. Klop de eieren los met de truffelolie en voeg de crème fraîche en room toe. Klop glad.
- Vul de deegbakjes in de vorm met de paddenstoelen en giet het eimengsel erop. Leg een mooi plakje paddenstoel erop en bak de taartjes in de oven in circa 10 minuten gaar en goudbruin. Serveer de mini-paddenstoelenquiches (lauw)warm.
Bereidingstips
- Vervang de truffelolie in dit recept door notenolie.
- Liever met vlees? Voeg uitgebakken spekjes toe aan de vulling.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 365 kcal |
Koolhydraten | 17 g |
Eiwit | 6 g |
Vet Waarvan verzadigd |
30 g 18 g |
Vezels | 2 g |
Zout | 0,4 g |
- 4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
- 2 eetlepels boter
- 200 gram gemengde paddenstoelen (grof gehakt, schoongeveegd) en gemengde paddenstoel (om te garneren)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 theelepel rozemarijn
- 2 eieren
- 1 eetlepel truffelolie
- 100 milliliter crème fraîche
- 50 milliliter slagroom