
Borrelhapje
Volkorenpizzette met tomaat en mozzarella
8 personen
10 minuten
Voorbereiden
Bereid het volkorendeeg met 150 ml lauwwarm water, 1 eetlepel olijfolie en de kruiden. Kneed in minimaal 4 minuten tot een soepel deeg en laat afgedekt circa 10 minuten rijzen. Druk het deeg op een met bloem bestoven werkvlak plat en vouw een paar keer dubbel. Snijd het deeg in 8 gelijke stukjes en rol tot balletjes. Leg ze op een stuk bakpapier en laat afgedekt nog 30 minuten rijzen op een warme plaats.
Bereidingswijze
- Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes en scheur de helft van de basilicumblaadjes in reepjes.
- Verwarm de oven voor op 220ºC.
- Meng de tomaten met een flinke snuf zout, peper, de gescheurde basilicum, knoflook en 1 eetlepel olijfolie.
- Druk de deegballetjes plat en leg ze op de bakplaat. Verdeel de tomaten over de pizzettes en bak 10 minuten onder in de oven.
- Scheur of snijd intussen de mozzarella in stukjes. Neem de pizzettes uit de oven en zet de oven op de grillstand.
- Verdeel de mozzarella over de pizzettes en schuif de bakplaat nog 2 minuten onder de grill.
- Maal nog wat peper erover, bestrooi met de rest van de basilicum en serveer warm.
- 0.5 pak volkorenbroodmix
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden
- bloem (om te bestuiven)
- 3 tomaten
- 1 bosje basilicum
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 2 bollen buffelmozzarella of 2 bollen mozzarella