Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Mixed grill van entrecote, runderspies en picanha

4 personen
60 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Maak eens wat anders dan de standaard hamburger op de bbq en ga voor deze mixed grill en zet een heerlijke variatie aan vlees en groente op tafel. Ideaal voor tijdens een zomerse avond thuis. Een heerlijke stevige Cabernet Sauvignon past perfect bij dit recept.

Bereidingswijze Entrecote

  1. Maak de witlof schoon door de onderkant eraf te snijden en de harde kern eruit te steken.
  2. Verwijder de buitenste blaadjes en kook de stronkjes in water met zout in ca. 4 minuten beetgaar.
  3. Hierna goed laten uitlekken in een vergiet. Halveer ze hierna in de lengte.
  4. Steek de barbecue op tijd aan zodat de kolen mooi smeulen of dat de gasbarbecue goed warm is.
  5. Meng de olijfolie met de gedroogde kruiden en bestrijk hiermee royaal de entrecotes.
  6. Voor een lekker geurtje kun je ook wat gedroogde kruiden op de kolen strooien.
  7. Gebruik bij voorkeur een grof grillrooster en rooster de entrecotes op de barbecue aan beide kanten 2 minuten, een beetje afhankelijk van de dikte van de entrecotes en de wens van gaarheid.
  8. Na het roosteren bij voorkeur bestrooien met versgemalen peper en fleur de sel. Gewone peper en zout kan natuurlijk ook.
  9. Laat de entrecote even rusten en grill in de tussentijd de gehalveerde witlof ca. 2-3 minuten op de barbecue. Steek 3 halve witlofjes in een weckpotje, leuk glas of klein bloempotje en serveer bij de entrecote.

Bereidingswijze Runderbrochtte

  1. Halveer de aubergines over de lengte en hol beide helften uit. Snijd het uitholsel fijn. Snijd de courgette in kleine blokjes. Snijd de paprika in kleine blokjes.
  2. Verhit één eetlepel olijfolie in een pannetje, dat mag op het fornuis of in een hittebestendig pannetje op de barbecue, en bak het uitholsel van de aubergine, courgette en paprika al omscheppend ca. 4 minuten.
  3. Schep de pesto erdoor en vul hiermee de 4 halve aubergines. Strooi de kaas erover en leg er een stuk aluminiumfolie over. Leg de aubergine met folie ca. 15 minuten op de barbecue, verwijder dan de aluminiumfolie en bak ze nog 5 minuten, liefst met het deksel op de barbecue.
  4. Steek de 3 takjes kruiden samen en doop ze in de resterende olijfolie. Bestrijk met deze takjes de runderspiesen en rooster ze deze laatste 5 minuten op de barbecue rondom bruin.
  5. Bestrooi met (versgemalen) peper en fleur de sel (of gewoon zout) en knip wat verse kruiden boven de runderspies van de takjes kruiden.

Bereidingswijze Picanha

  1. Verhit de BBQ tot een temperatuur van 135 graden is bereikt.
  2. Leg de picanha met de vetrand naar boven op het rooster van de BBQ op het minder hete deel en sluit de deksel.
  3. Laat circa 1,5 uur roken of tot deze een kerntemperatuur van 54 graden heeft bereikt.

Werkwijze Mixed grill

  1. Snijd de entrecotes in plakken gesneden en verdeel over 4 borden.
  2. Leg er een Runderbrochette naast en een stuk Pacanya.
  3. Zet het weckpotje (of glas of bloempotje) met de witlof op het bord en leg er een halve aubergine naast.
  4. Je kunt er eventueel je favoriete sausjes bij serveren en nog wat frites.
  • Ingrediënten voor de entrecote:
  • 6 stronkjes witlof
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 2 grote of 4 kleine entrecotes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel Mediterrane of Italiaanse gedroogde kruiden
  • (versgemalen) peper en zout (fleur de sel)
  • Ingrediënten voor de Runderbrochette:
  • 4 Runderbrochettes
  • 2 kleine aubergines
  • 1 kleine courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gare maïskolf
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel groene of rode pesto
  • 4 eetlepels gerapste Gruyère kaas
  • takje tijm, peterselie en oregano
  • (versgemalen) peper en zout (fleur de sel)
  • Ingrediënten voor de Picanha:
  • Picanha a 900 gram
  • hooi
  • (versgemalen) peper en zout (fleur de sel)
BBQBBQliefhebberentrecotefamiliegroenteLimousinvaderdagvriendenzomerZomerszomers genieten

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?