
Nagerecht, Taart & cake, Traktatie
Mokka-cupcakes met chocolade
6 personen
40 minuten
Cupcakes kunnen altijd! Wat dacht je van deze mokka-cupcakes met chocolade en botercrème? Perfect voor een feestje!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175ºC.
- Bestuif de 12 holtes van de muffinvorm met bakmeel.
- Los het koffiepoeder op in 2 eetlepels warm water.
- Klop met een elektrische mixer de boter met de suiker een paar minuten op een hoge stand luchtig.
- Klop de koffie en een snufje zout door het beslag en klop dan een voor een de eieren erdoor.
- Voeg in gedeeltes het bakmeel toe en klop nog enkele minuten op een lagere stand.
- Schep als laatste de chocolade door het beslag en giet het beslag in de vorm. B
- ak de mokka-cupcakes met chocolade in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar. Laat afkoelen.
Tip: garneer de cupcakes naar wens met botercrème, eventueel met levensmiddelenkleurstof.
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- zelfrijzend bakmeel (om te bestuiven)
- 2 eetlepels oploskoffiepoeder voor espresso
- 200 gram zachte boter
- 200 gram lichtbruine basterdsuiker
- 4 eieren
- 100 gram pure chocolade (fijngehakt)