
Voorgerecht
Mosselsoep met dille en mosterd
4 personen
20 minuten
Een recept voor mosselsoep mocht natuurlijk niet ontbreken op dit inspiratieplatform! Deze met mosterd en dille is subliem! Geniet ervan als lunch samen met een sneetje geroosterd witbrood of stokbrood.
Werkwijze
- Verwijder beschadigde en openstaande mosselen die niet sluiten na een tik op de rand van het aanrecht.
- Kook de mosselen 3-4 minuten in de witte wijn tot ze open zijn. Giet ze af en vang het kookvocht op.
- Leg 12 schelpen met mosselvlees apart. Haal de rest van de mosselen uit de schelpen.
- Smelt de boter in een ruime pan. Roer de bloem erdoor.
- Voeg in gedeelten het kookvocht en de visbouillon toe. Blijf roeren totdat de soep lichtgebonden is.
- Roer de mosselen zonder schelp erdoor. Meng de mosterd door de slagroom. Roer het roommengsel door de soep, de soep mag niet meer koken. Voeg dille en peper toe.
- Serveer de soep in warme borden en zet de mosselen met schelp erin of serveer ze erbij.
- 1000 gram mosselen
- 200 milliliter witte wijn
- 40 gram boter
- 40 gram bloem
- 700 milliliter visbouillon van tablet
- 2 eetlepels mosterd
- 125 milliliter slagroom
- 2 eetlepels verse dille (fijngehakt)