Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
mousserende wijngelei met bramen
Borrelhapje, Nagerecht, Traktatie

Mousserende wijngelei met bramen

6 personen
135 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Op zoek naar een heerlijke cocktail als nagerecht, of voor een borrel? Probeer deze mousserende wijngelei met bramen eens en ga feestelijk het jaar uit.

Bereidingswijze

  1. Week de gelatine in ruim koud water.
  2. Verwarm 200 ml van de wijn in een pan en voeg de suiker toe. Kook op een lage stand tot de suiker is opgelost.
  3. Neem de pan van de warmtebron en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Roer tot de gelatine volledig is opgelost. Blijf circa 3 minuten doorroeren tot het mengsel iets is afgekoeld.
  4. Voeg 200 ml wijn toe en roer goed. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
  5. Voeg de rest van de wijn toe en giet het mengsel in brede champagneglazen. Laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast.
  6. Verdeel de bramen over de glazen en laat de gelei in de koelkast volledig opstijven.

Serveertip: serveer de mousserende wijngelei eventueel met een bolletje sorbetijs.

  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 fles mousserende witte wijn
  • 50 gram suiker
  • 120 gram bramen (ontdooid, diepvries)
  • evt. bosvruchtensorbetijs
borrelbraamcocktaildessertwijngelei

Ook interessant

Recepten

BBQ-bruschetta van karakterbrood

Recepten

Surf & turf spies van de BBQ

Recepten

Spareribs van de BBQ met venkel-coleslaw en een...

Recepten

3x BBQ-worst in een broodje

Recepten

Geroosterde paprikamix met entrecote en...

Recepten

Varkenshaas met pistachenootjes, asperges en...

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?