
Borrelhapje, Nagerecht, Traktatie
Mousserende wijngelei met bramen
6 personen
135 minuten
Op zoek naar een heerlijke cocktail als nagerecht, of voor een borrel? Probeer deze mousserende wijngelei met bramen eens en ga feestelijk het jaar uit.
Bereidingswijze
- Week de gelatine in ruim koud water.
- Verwarm 200 ml van de wijn in een pan en voeg de suiker toe. Kook op een lage stand tot de suiker is opgelost.
- Neem de pan van de warmtebron en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Roer tot de gelatine volledig is opgelost. Blijf circa 3 minuten doorroeren tot het mengsel iets is afgekoeld.
- Voeg 200 ml wijn toe en roer goed. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
- Voeg de rest van de wijn toe en giet het mengsel in brede champagneglazen. Laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast.
- Verdeel de bramen over de glazen en laat de gelei in de koelkast volledig opstijven.
Serveertip: serveer de mousserende wijngelei eventueel met een bolletje sorbetijs.
- 4 blaadjes gelatine
- 1 fles mousserende witte wijn
- 50 gram suiker
- 120 gram bramen (ontdooid, diepvries)
- evt. bosvruchtensorbetijs