
Bijgerecht
Mozzarella, tomaat en basilicummarinade
4 personen
20 minuten
Heerlijke combinatie van buffelmozzarella en Red Nature tomaten, afgemaakt met een basilicummarinade. Lekker als bijgerecht. De allerlekkerste producten uit Limburg, Brabant en Gelderland: dat zijn de streekproducten van Jan Linders. Echte helden, bereid of verbouwd door lokale telers, boeren, en leveranciers die we door en door kennen, met oog voor hun product en omgeving. In dit recept gebruiken we Red Nature tomaten uit eigen streek!
Bereiden
- Trek de mozzarella in stukken en meng losjes met de tomaat.
- Meng het venkelzaad, de citroenschil, de basilicum, de oregano en de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
- Schep de marinade over de mozzarella en tomaat.
- 2 bollen (buffel)mozzarella, uitgelekt
- 6 Red Nature tomaten, in vieren
- 1 theelepel gemalen venkelzaad
- 1 citroen, schil geraspt
- 4 takjes basilicum, de blaadjes in reepjes gesneden
- 1 takje oregano, de blaadjes fijngesneden
- 4 eetlepels olijfolie
- peper en zout naar smaak