Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Bijgerecht

Mozzarella, tomaat en basilicummarinade

4 personen
20 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Heerlijke combinatie van buffelmozzarella en Red Nature tomaten, afgemaakt met een basilicummarinade. Lekker als bijgerecht. De allerlekkerste producten uit Limburg, Brabant en Gelderland: dat zijn de streekproducten van Jan Linders. Echte helden, bereid of verbouwd door lokale telers, boeren, en leveranciers die we door en door kennen, met oog voor hun product en omgeving. In dit recept gebruiken we Red Nature tomaten uit eigen streek!

Bereiden

  1. Trek de mozzarella in stukken en meng losjes met de tomaat.
  2. Meng het venkelzaad, de citroenschil, de basilicum, de oregano en de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  3. Schep de marinade over de mozzarella en tomaat.
  • 2 bollen (buffel)mozzarella, uitgelekt
  • 6 Red Nature tomaten, in vieren
  • 1 theelepel gemalen venkelzaad
  • 1 citroen, schil geraspt
  • 4 takjes basilicum, de blaadjes in reepjes gesneden
  • 1 takje oregano, de blaadjes fijngesneden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper en zout naar smaak
basilicummozzarellatomaatZomers

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?