
Bijgerecht, Borrelhapje
Nacho’s met avocadosalsa
4 personen
30 minuten
Op zoek naar een klassiek mexicaans borrelhapje? Ga dan voor deze nacho’s met avocadosalsa. Meer inspiratie nodig? Klik dan hier!
Bereidingswijze voor nacho’s met avocadosalsa
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de tortillachips in een ovenschaal. Strooi de geraspte kaas over de chips.
- Schil de avocado, pureer het vruchtvlees en roer het citroensap erdoor. Kruis de vleestomaten in, leg ze even in kokend water zodat je het velletje er makkelijk kunt afhalen en snijd ze zonder zaadjes in blokjes. Schep de helft van de ui en de tomaat door de avocadopuree.
- Zet de tortillachips met kaas in het midden van de oven totdat de kaas licht gesmolten is.
- Schep hier en daar wat avocadosalsa en zure room over de gesmolten kaas. Strooi er wat chilipoeder over en verdeel de rest van de uien en de tomaten met de koriander erover.
Bereidingstip
Maak zelf tortillachips: steek rondjes uit 2 wraptortilla’s (kant-en-klaar) en bestrijk deze met olie. Leg ze op de bakplaat en strooi er voor hartige chips kaas over en voor zoete chips poedersuiker. Bak ze in een oven van 180°C in ca. 7 minuten lichtbruin en knapperig.
Variatie
De tomatenblokjes kunnen worden vervangen door miniblokjes rode paprika.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 600 kcal |
Koolhydraten | 29 g |
Eiwit | 18 g |
Vet Waarvan verzadigd |
44 g 20 g |
- 1 zak tortillachips naturel
- 200 gram cheddarkaas (geraspt) of 200 gram belegen kaas (geraspt)
- 1 avocado of
- 2 kleine avocado's
- 2 eetlepels citroensap
- 2 vleestomaten
- 1 rode ui (fijngesnipperd) of 2 sjalotjes (fijngesnipperd)
- 125 milliliter zure room
- chilipoeder (naar smaak) of paprikapoeder (naar smaak)
- 2 eetlepels verse koriander (gehakt)