
Taart & cake, Traktatie
No-bake cheesecake met Onze Trots kersen
8 personen
30 minuten
Onze Trots kersen zijn heerlijk zoet en sappig. Perfect om te verwerken in de lekkerste recepten, zoals deze no-bake cheesecake! Een feestje om tijdens de zomer op tafel te zetten. Extra smaakvol met kersen uit eigen streek
Benodigdheden
- Springvorm (20 cm) met bakpapier
Bereidingswijze
- Bekleed de springvorm (20 cm) met bakpapier.
- Begin met de bodem. Verkruimel de biscuitjes in een blender of keukenmachine.
- Smelt de boter in een pannetje, haal deze van het vuur af en meng dit in een kom met de koekkruimels.
- Doe de kruimels in de vorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet tot gebruik in de koelkast.
- Leg de blaadjes gelatine in een bak met koud water. Verwarm ondertussen een kleine pan op het vuur met 3 el water. Los hierin de uitgeknepen gelatineblaadjes op en roer tot de blaadjes zijn opgelost. Let op: niet laten koken!
- Mix de slagroom stijf. Neem nog een kom en mix daarin de roomkaas en honing (30 gr) zacht. Voeg de opgeklopte slagroom en het vanille extract toe aan de roomkaas en mix tot een egaal mengsel. Roer nu ook voorzichtig de gelatine erdoor.
- Schenk de roomkaasvulling in de bakvorm en zet de taart minimaal 8 uur in de koelkast om goed op te stijven.
- Ontpit de kersen en doe deze in een kleine pan. Schenk daar water bij tot de kersen net onder staan. Roer de resterende honing (20 gr) erdoor en laat de kersen op laag vuur tien minuten zacht koken. Giet het water af en laat de kersen afkoelen.
- Verkruimel het achtergehouden biscuitje. Versier de taart voor het serveren met de kersen en extra koekkruimels.
- 150 gram g'woon digestive biscuits + 1 koekje voor de topping
- 60 gram ongezouten roomboter
- 200 ml verse slagroom
- 3 gelatine blaadjes
- 300 gram roomkaas (monchou)
- 1 tl vanille extract
- 300 gram Onze Trots kersen
- 50 gram honing
- 3 takjes verse munt