
Hoofdgerecht
Noedels met gerookte kip en sugarsnaps
4 personen
10 minuten
Deze snelle avondmaaltijd met noedels, gerookte kip en sugarsnaps is de ideale snelle avondmaaltijd! In een handomdraai staat dit overheerlijke gerecht op tafel.
Bereidingswijze
- Breng 1 liter water met het bouillonblokje aan de kook. Snijd intussen de sugarsnaps in de lengte in reepjes.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin van het ei een omelet. Schep uit de pan en rol de omelet op.
- Neem de pan met bouillon van de warmtebron en leg de noedels en sugarsnaps erin. Laat afgedekt wellen tot de noedels beetgaar zijn. Snijd intussen de omeletrol in reepjes
- Roer de noedels los met een vork en giet af door een zeef. Spoel kort af met lauwwarm water, schud goed uit en schep terug in de pan.
- Schep de kip, ketjap, limoensap en rode peper erdoor en verdeel over 4 borden of kommen.
- Garneer met de omeletreepjes en uitjes.
Bereidingstip
Vervang de sugarsnaps in dit recept door peultjes.
- 250 gram mihoen
- 1 kippenbouillontablet
- 300 gram sugarsnaps
- 1 theelepel olie
- 2 eieren (losgeklopt)
- 200 gram gerookte kipfilets (in reepjes)
- 1 eetlepel ketjap manis
- 0.5 limoen (sap)
- 1 rode peper (in ringetjes)
- 2 eetlepels gebakken uitjes (bakje)