
Hoofdgerecht
Noedels met zalm en paksoi
4 personen
10 minuten
Met noedels kun je ontzettend veel variëren! Ben je een échte liefhebber van zalm? Maak dan eens noedels met zalm en paksoi. Niet zo’n fan van paksoi? Vervang deze dan door spinazie!
Bereidingswijze
- Bereid de mie, volgens de verpakking, in 1 liter kokend water met het bouillonblokje. Roer de mie los met een vork en giet de helft van de bouillon uit de pan.
- Voeg de zalm toe en laat afgedekt nog 2 minuten nagaren. Giet de noedels voorzichtig af boven een vergiet zodat het meeste vocht wegloopt. Roer de sesamolie en oestersaus erdoor.
- Schep de paksoi erdoor tot deze licht is geslonken. Verdeel over 4 kommen. Bestrooi met de bosui, koriander en sesamzaad. Serveer direct.
- 250 gram Chinese eiermie
- 1 visbouillontablet
- 250 gram zalmfilets (in dunne repen)
- 1 theelepel sesamolie of 1 theelepel olie
- 1 eetlepel oestersaus
- 300 gram paksoi (fijngesneden)
- 4 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
- 0.5 bosje koriander (fijngehakt)
- 2 eetlepels sesamzaad (geroosterd)